Om mig

MajkenJag som driver Vetcare.se heter Majken Möller och är utbildad Veterinär från Köpenhamn.

Min resa fram tills jag träffade på akupunkturen har varit lång, men lärorik.

Centralt genom hela resan har varit mitt brinnande intresse för djurbeteende och djurhälsa samt en dröm om att kunna hjälpa övergivna/misshandlade djur till ett bättre liv.

I mitt sökande efter min dröm har jag varit igenom olika utbildningar: Bl. a lantbrukstekniker, hästmassör, veterinär, akupunktur i England med västerländsk tänkande, akupunktur i Madrid med Traditionel Kinesisk Veterinär Medicin (TCVM).

Intresset för djur började tidigt och ordet veterinär kom ofta fram när folk frågade vad jag ville bli när jag blev stor.

Genom åren har mina fyrbenta familjemedlemmar varierat i antal från 1 till väldigt många. Många har kommit till mig via omvägar, antingen övergivna, med risk för avlivning eller ren slump och såklart alltid med kärlek vid första ögonblicket…

Mitt första husdjur fick jag när jag var 6 år gammal. En liten kanin.

Hästar har alltid varit centralt i mitt intresse och började också rida vid 6 års ålder. Som 13 åring fick jag via min praktikplats kontakt med travsporten och började jobba för en travtränare på helgerna. Sedan som 16 åring tog jag jobb hos en känd travtränare i ett halvår, för att sedan byta spår och flytta till USA i ett år för att jobba på ett stuteri och träningscenter för svensk halvblod

Hästarna har haft en stor plats i mitt liv fram tills jag vintern 2009 tog bort mitt gamla sto – HÄSTEN i mitt liv! Hästandet är pausat på obestämd tid, men det kommer absolut tillbaka in i livet igen, när utrymme finns!

Efter gymnasiet valde jag att jobba i lantbruket i 5 års tid. Kor är en del av min passion, så även idag har korna en stor plats i mitt yrkesliv.

Min passion för djur hade inte minskat genom alla dessa år – tvärtom. Jag vill fortfarande mer än det jag hade uppnått. 2003 Sökte jag in på Veterinärutbildningen i Köpenhamn, sålde huset, två hästar och flyttade till Köpenhamn, med en häst, tre katter och en kanin i bagaget!

2006 blev jag mamma till en liten flicka.

2010 var jag nyutbildad och påbörjade min nya karriär som privat Distriktsveterinär på Veterinärstationen i Hörby. Ett varierande, krävande men också givande jobb. Dock gick jourverksamheten utöver privatlivet och jag valde att byta bana och sökte mig till Skånesemin för att bli rådgivande och förebyggande veterinär för våra mjölkproducenter. Väldigt givande att kunna rådge och förebygga djurens hälsa istället för enbart behandla akut, som man oftast gör som Distriktsveterinär – men jag ville ändå något mer!

På senare tid har jag utökat min dröm till att också kunna rehabilitera djur som lider av kroniska odefinierbara symptom/sjukdomar eller akuta traumatiska skador och kirurgiska ingrepp.

Undervägs i min nya karriär som Veterinär hade jag stöt på akupunkturen ett par gånger via en kollega och åkte därför inspirerad på kurs i England. En givande kurs, men tyckte kanske inte de hade rätt inställning, så jag valde att resa till Madrid och ta utbildningen i Traditionell Kinesisk Veterinär Medicin (TCVM) från CHI Institutet som är bildat av en kines vid namn Dr Xie.

Så här är jag idag och det känns rätt att vara här och att ha ännu en vinkel att kunna se djuret på och behandla/åtgärda därefter.